از سلسله نشستهای علمی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، نشست علمی با موضوع «فناوری فریب سایبری» (Cyber deception) توسط دکتر حسین قرائی گرکانی در تاریخ دوشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۵ ( ۲۵ نوامبر ۲۰۲۴ ) ساعت ۱۰ الی ۱۱ در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، طبقه دوم، سالن حافظ به صورت حضوری و مجازی برگزار میگردد.
لینک ورود: https://vc.sharif.edu/ch/ieee
لینک ثبت نام برای دریافت گواهی حضور: https://dtstc.itrc.ac.ir
در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی با مرکز آموزش مهارتهای تحول دیجیتال خانم شایان مهر داخلی ۱۶۲ و خانم قناعتی داخلی ۲۶۹ از طریق شماره تلفن ۴ – ۴۴۶۵۹۶۶۱ تماس حاصل شود.
چکیده
از دوران قدیم تکنیکهای فریب و پنهان سازی در ،شکار ،بازی اجرای قانون و حوزههای نظامی مورد استفاده قرار گرفته اند. افزودن فناوری فریب و پنهان سازی به عملیات سایبری دفاعی وضعیت موجود در حوزه امنیت سایبری را از عدم تقارن به نفع مهاجم به حالتی تغییر میدهد که به نفع مدافع است این استراتژیها از داراییهای فریبنده برای مقابله با حملات و درگیر کردن مهاجمان استفاده میکنند در حالی که داراییها و دادههای سازمان را پنهان میکنند از مهمترین ابزاری که تاکنون در موضوع فریب سایبری مورد استفاده قرار گرفته هانی پاتها میباشند.
هانی پات یک منبع سیستم اطلاعاتی میباشد که بر روی خود اطلاعات کاذب و غیر واقعی دارد و با استفاده از ارزش و اطلاعات کاذب خود سعی میکند اطلاعات و فعالیتهای غیرمجاز و غیرقانونی بر روی شبکه را کشف و جمع آوری کند به زبان ساده هانی پات یک سیستم یا سیستمهای کامپیوتری متصل به شبکه یا اینترنت ،است که دارای اطلاعات کاذب بر روی خود میباشد. از عمد در شبکه قرار میگیرد تا به عنوان یک تله عمل کرده و مورد تهاجم یک هکر یا نفوذگر قرار بگیرد.